A leves:
-40-50 dkg gomba, szeletekre vágva
-kis fej vöröshagyma, nagyon apróra vágva
-kevés zsíradék (olaj/vaj/margarin)
-ételízesítő, vagy só -frissen őrölt bors
-kis szerecsendió -cca 1 l víz
-pár szál petrezselyemzöld, aprítva
-2 dl tejszín -cca 1 bő teáskanál liszt
Sajtgaluska:
-3-4 dkg bármilyen reszelt sajt
-1 db kisebb tojás -annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, hogy galuskatészta-állagú legyen.
Elkészítés:
A vöröshagymát, kevés ételízesítővel(vagy sóval) megszórva (így nem pirul, csak
párolódik)a zsíradékon puhára párolom. Rádobom a gombát, egyszer átforgatom, majd
felöntöm vízzel. Kis töröttborssal, őrölt szercsendióval ízesítem, és kb 20 percig
főzöm.
Amíg fő, a tejszínben simára keverem a lisztet,és összekeverem a sajtgaluskát is.
Ha a gomba, hagyma megfőtt már, öntök a habaráshoz a forró levesléből,(így nem
"ugrik össze" a habarás majd) és folytonos keverés mellett behabarom a leves.
Apró sajtgaluskákat szaggatok a behabart levesbe, mire feljönnek a galuskák, a leves
kész! Tálalásnál bőven szórok rá apróra vágott zöldpetrezselymet
No comments:
Post a Comment