Thursday, October 9, 2014

Megaszenya

Hozzávalók:

4 szelet disznó tarja (kb 200-250g/db),
4 szelet disznó comb vékonyra potyolva,
8 szelet vékony sonka (bacon),
fel kg gomba - én barna championt hasznaltam,
4-6 szelet lapsajt,
15 dkg füstölt sajt reszelve,
15 dkg júhturó (burduf),
2 fej hagyma,
4-5 cikk fokhagyma,
2 kanál BBQ szósz,
1 db kilós kenyér,
2 kanál oliva olaj, só, bors



Elkészítes:

A kenyér tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük. A tarját és a combot fűszerezzük és a sonkával együtt grillen kisütjük, félretesszük. A hagymát félkarikára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben az olajon üvegesre sütjük, rádobjuk a kettévágott és felszeletelt gombát és enyhén sózva megpároljuk. Ha a gomba már majdnem jó, rádobjuk az összevágott fokhagymát és 1-2 perc alatt összesütjük. Elkezdjük a szendvics összeállitását: a kenyér aljára fektetünk rácsban 2 szelet tarját, 2 szelet combot és 4 szelet sonkát, majd ráhalmozzuk a gombát, rátesszük a lapsajt szeleteket, füstölt sajtot, majd újra jön a 4 szelet sonka, comb, tarja. A végén a tarjaszeleteket megkenjük BBQ szósszal es beboritjuk juhtúróval. A kenyér levágott tetejét ráhelyezzük.

Az igy kapott "kenyeret" betekerjük frissentartó fóliába jó szorosan és 2 fatábla közé helyezzük, majd ráhelyezünk kb. 10 kg súlyt, hogy összepréselje. Igy tartjuk kb. 1 órán át. Az egy óra leteltével, a súlyt, táblákat, fóliát eltávolitjuk és a megaszenyánkat felszeleteljük.

Jó étvágyat!

No comments:

Post a Comment