Thursday, October 9, 2014

Paella hús nélkül

Hozzávalók 4-6 főre:

30 dkg hosszú szemű rizs,
15 dkg főtt csicseriborsó,
1 piros húsú paprika,
1 fej lila hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
30 dkg koktélparadicsom,
15 dkg fekete olajbogyó,
1,2 dl száraz fehérbor,
5 dl zöldségerőleves,
1 evőkanál citromlé,
friss bazsalikomlevelek,
fél csokor petrezselyem,
5 evőkanál extraszűz olívaolaj,
só,
frissen őrölt bors,
csipetnyi őrölt csili,
4 szál sáfrány vagy sáfrányos szeklice

A kockára vágott hagymát 3 evőkanál megforrósított olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott piros húsú paprikát és a zúzott fokhagymát. További 5 percig pároljuk. Sóval, őrölt csilivel ízesítjük. Megszórjuk a rizzsel, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral és a levessel. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot és a sáfrányt vagy sáfrányos szeklicét. Felforraljuk, majd minimális lángon 15 percig főzzük. Belekeverjük a lecsöpögtetett főtt csicseriborsót, a felszeletelt fekete olajbogyót és további 2 percig főzzük. Belekeverjük a citromlevet és a maradék olajat. Borssal, frissen vágott petrezselyemmel és bazsalikomlevelekkel megszórva kínáljuk.

No comments:

Post a Comment